Bilanţul atacurilor de luni în Ucraina a crescut la 43 de morţi, anunţă preşedintele Ucrainean Volodimir Zelnski într-un discurs, la Washington în marja junui summit NATO, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului ucrainean a anunţat anterior un bilanţ de aproape 40 de morţi - dintre care 30 de la Kiev, unde un atac cu rachetă a vizat un spital pediatric.

El a anunţat că aceste atacuri sângeroase s-au soldat cu aproximativ 200 de răniţi.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

O zi de doliu a fost respectată în Ucraina marţi, în urma acestui atac.

Atacul care a vizat Centrul Spitalicesc Ohmatdît, specializat în îngrijiri pediatrice, a provocat un şoc atât în Ucraina, vizată de peste doi ani de bombardament ruseşti, cât şi în rândul aliaţilor Kievului.

Comandantul Forţelor armate ucrainene Oleksandr Sîrski a denunţat o ”crimă de război” care a ”şocat lumea prin cruzime” şi pe care ”noi, soldaţii ucraineni, nu o vom ierta niciodată”.

Papa Francisc şi-a exprimat ”durerea profundă”, într-un comunicat în care a denunţat şi un atac israelian împotriva unei şcoli în Fâşia Gaza.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.