Cel mai recent val de atacuri aeriene ruseşti a provocat moartea a cel puţin 18 persoane şi rănirea altor 132, a anunţat vineri poliţia naţională ucraineană, adăugând că este posibil ca bilanţul să să agraveze, unele persoane aflându-se încă sub dărâmături, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia a raportat cinci decese în oraşul Dnipro, trei în regiunea Harkov, patru în regiunea Zaporojie, două în regiunea Odesa şi unul în regiunea Liov. De asemenea, trei persoane au fost ucise în Kiev.

"Până la ora 13.00, au fost înregistrate 51 de atacuri ostile. Atacul inamic (rusesc) a avariat clădiri rezidenţiale şi infrastructura civilă. Poliţiştii, în colaborare cu salvatorii şi garda naţională, lucrează pentru a îndepărta consecinţele atacului inamic şi oferă asistenţă populaţiei", spune poliţia ucraineană.

Operaţiunile de salvare sunt încă în curs de desfăşurare în multe oraşe.

În total, Federaţia Rusă a lansat 158 de ţinte aeriene deasupra Ucrainei, iar forţele ucrainene de apărare aeriană au doborât 27 de drone şi 87 de rachete de croazieră. Este cel mai amplu atac aerian lansat de Rusia de la începutul războiului şi vine după ce Ucraina a reuşit săptămâna aceasta distrugerea unei nave militare ruse într-un port din Crimeea, ceea ce a obligat Moscova să-şi mute flota.

La Kiev, fragmente de rachete interceptate au căzut în cartierele Şevcenkivski, Podilski, Sviatoşinski şi Darnîţki. Trei persoane au murit, iar 28 au fost rănite. Clădiri rezidenţiale, maşini au fost avariate, incendii au izbucnit în depozite şi pe şantiere de construcţii.

În Dnipro - cel puţin cinci persoane au murit, iar 28 au fost rănite, inclusiv un copil de un an şi jumătate. O rachetă a lovit un centru comercial, iar blocurile de locuinţe au fost avariate de resturi. Una dintre secţiile maternităţii a fost avariată, dar nimeni nu a fost rănit acolo, pacienţii şi personalul medical reuşind să se adăpostească, a raportat Ministerul Sănătăţii.

Federaţia Rusă a lansat zece lovituri cu rachete la Zaporojie - unde cel puţin patru persoane au fost ucise şi 12 au fost rănite. Două case particulare au fost complet distruse, au fost sparte ferestrele a 19 clădiri înalte, instituţii de învăţământ şi un spital. Garaje, o benzinărie şi un hotel au fost, de asemenea, avariate.

Odesa a fost atacată cu drone şi rachete noaptea şi dimineaţa: două persoane au fost ucise, alte 26 au fost rănite, inclusiv doi copii, o femeie însărcinată şi cinci agenţi de poliţie. Trei rachete au lovit clădiri rezidenţiale din Odesa. Câteva zeci de clădiri au fost avariate de resturi.

În Harkov, în urma atacurilor cu rachete ruseşti, trei persoane au fost, de asemenea, ucise şi 13 au fost rănite. Centrul regional de oncologie a fost avariat, precum şi depozite, un depozit de transport şi întreprinderi.

În Liov, o persoană a murit şi alte 24 au fost rănite din cauza unui atac cu rachete al Federaţiei Ruse. Există distrugeri parţiale la 13 clădiri înalte şi instituţii de învăţământ. De asemenea, au fost avariate maşini.

În Konotop, regiunea Sumî, au avut loc cinci lovituri: trei persoane au fost rănite,  zece case au fost avariate, o benzinărie şi o maşină au ars. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.