Numărul persoanelor ucise de o alunecare de teren în sudul Filipinelor a crescut la 54, a anunţat duminică guvernul provinciei Davao de Oro, după ce echipele de salvare au scos mai multe cadavre din noroi, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alunecarea de teren s-a produs marţi seară în apropierea unei mine de aur din oraşul Maco, în provincia Davao de Oro, îngropând case şi vehicule care transportau angajaţii la situl operat de Apex Mining.

Guvernul provinciei Davao de Oro a anunţat într-o postare pe Facebook că 54 de persoane au murit în alunecarea de teren, ridicând bilanţul anterior de 37 de morţi, care fusese anunţat mai devreme în cursul zilei. Între timp, echipele de salvare au găsit mai multe cadavre.

Bilanţul dipăruţilor se ridică acum la 63 de persoane, dar guvernul provincial spune că numărul rămâne neverificat.

În total, 32 de persoane au fost rănite în urma alunecării de teren.

Edward Macapili, un oficial de la Davao de Oro, a declarat că peste 300 de persoane au fost implicate în operaţiunile de salvare, dar că acestea au fost îngreunate de ploile abundente, noroiul gros şi ameninţarea unor noi alunecări de teren.

Lucrările de salvare au fost reluate duminică dimineaţa, a declarat Macapili. Întrebat dacă mai există supravieţuitori, Macapili a spus că este deja "puţin probabil", dar căutările vor continua.

Ploi torenţiale au lovit Davao de Oro în ultimele săptămâni, declanşând inundaţii şi alunecări de teren. Sâmbătă, eforturile de salvare au fost întrerupte de un cutremur de suprafaţă destul de puternic care s-a resimţit în regiune.

CITEȘTE ȘI Un cutremur puternic de suprafaţă a lovit insula Mindanao din Filipine, împiedicând căutarea a zeci de persoane prinse de o alunecare de teren soldată deja cu 28 de morţi

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.