Autorităţile pakistaneze au revizuit luni dimineaţă bilanţul la 153 de morţi în urma exploziei unei cisterne cu petrol, iar ţara a întâmpinat în doliu sărbătoarea Eid ul-Fitr. Sute de persoane au fost surprinse de o sferă uriaşă de flăcări, după ce s-au grăbit să strângă petrolul din apropierea unei cisterne răsturnate pe autostrada care leagă Karachi de Lahore, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, zeci de persoane au format o coadă în faţa spitalelor din Bahawalpur, pentru a recupera trupurile neînsufleţite ale victimelor tragediei din Pakistan.

Premierul Nawaz Sharif a decis să-şi scurteze călătoria în Londra pentru a vizita victimele din Bahawalpur.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Explozia a avut loc duminică dimineaţă, după ce mulţimile au ignorat toate avertismentele şi s-au apropiat de o cisternă răsturnată pentru a strânge petrolul vărsat pe autostrada dintre Karachi şi Lahore.

Aproximativ 40.000 de litri de petrol s-au vărsat pe autostradă, dar cauzele incendiului nu au fost până în acest moment stabilite. Mai mulţi martori susţin că incendiul a izbucnit după explozia unei anvelope a cisternei răsturnate în apropiere de Bahawalpur.

Multe alte persoane rămân în stare gravă în spitalele din Bahawalpur şi Multan.

Şoferul cisternei a supravieţuit accidentului şi a fost arestat de autorităţile pakistaneze, după ce nu a reuşit să-i ţină pe localnici departe. Acest accident a avut loc la doar două zile după ce 69 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o serie de atacuri militante din Pakistan.

Numeroase accidente rutiere au loc în această ţară, în special din cauza drumurilor proaste şi a lipsei condiţiilor de siguranţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.