Preşedintele american Joe Biden a anunţat că, dacă Donald Trump candidează la fotoliul de la Casa Albă în 2024, ar fi şi mai hotărât să candideze la al doilea mandat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat într-un interviu acordat ABC News dacă va candida la propria succesiune, Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a răspuns ”da”.

”Dar, ascultaţi, eu sunt cineva care respectă mult destinul (...). Dacă voi fi sănătos ca acum, dacă am o sănătate bună, atunci voi candida din nou”, a declarat el.

Întrebat dacă asta ar însemna să-l înfrunte din nou pe Dondalt Trump, în vârstă de 75 de ani, Bden a răspuns zâmbind ”încercaţi să mă tentaţi”.

”Bineînţeles. De n-aş candida împotriva lui Donald Trump, dacă el candidează? Asta ar creşte şansele să candidez”, a declarat preşedintele democrat.

Donald Trump continuă să susţină - fără fundament - că alegerile prezidenţiale din 2020 în care a fost înfrânt de către Joe Biden au fost ”frauduloase” şi că i-au fost ”furate”.

Miliardarul republican, ai cărui susţinători au atacat Capitoliul la 6 ianuarie, cu scopul de a împiedica certificarea victoriei rivalului său democrat, a sugerat în ultimele luni că ar putea candida la al doilea mandat.

Joe Biden, a cărui vârstă alimentează speculaţii cu privire la o candidatură în 2024, a anunţatdeja că ontenţionează să candideze la o realegere.

În contextul în care vicepreşedinta sa Kamala Harris a fost considerată mai întâi moştenitoarea sa naturală, la Washington circulă zvonuri despre relaţia sa cu Joe Biden şi despre viitorul său politic.

Kamala Harris, în vârstă de 57 de ani, pare să întâmpine dificultăţi să-şi găsească locul la Casa Albă, unde este încărcinată cu misiuni deosebit de delicate cuprivire la accesul minorităţilor americane la vot şi originile crizei imigraţiei la frontiera de sud, cu Mexicul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.