Preşedintele american Joe Biden a ordonat, duminică, acordarea de sprijin suplimentar Israelului în urma atacurilor Hamas, a anunţat biroul de presă al Casei Albe, fără a detalia măsurile, transmite Haaretz.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele şi vicepreşedintele au fost informaţi în această dimineaţă de echipa lor de securitate naţională cu privire la situaţia din Israel", a precizat Casa Albă.

Potrivit sursei citate, cei doi "vor continua să primească informaţii actualizate, iar oficialii Casei Albe vor rămâne în contact strâns cu partenerii noştri israelieni".

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Echipele lor de securitate naţională sunt angajate cu israelienii şi cu omologii din întreaga regiune", a mai transmis Casa Albă.

NBC News a relatat că ajutorul include mutarea navelor marinei americane şi a avioanelor militare mai aproape de Israel, în semn de sprijin, precum şi elaborarea unor planuri pentru evacuarea necombatanţilor cetăţeni americani.

Printre alte măsuri posibil luate în considerare se numără eliberarea stocului de muniţie americană depozitat în Israel, la care Israelul are voie să aibă acces în caz de urgenţă. O mare parte din această muniţie a fost trimisă în Ucraina, spre nemulţumirea oficialilor israelieni, deşi oficialii americani consideră că a rămas suficientă muniţie în stoc pentru a fi folosită de Israel.

În timp ce legislatorii americani din întregul spectru politic au susţinut legislaţia care solicită un ajutor militar suplimentar pentru Israel, este neclar dacă Congresul are autoritatea de a înainta noi proiecte de lege fără un preşedinte al Camerei Reprezentanţilor în funcţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.