Preşedintele american Joe Biden a decis că este necesară o consolidare a rezerviştilor în armata americană din Europa, în vederea unei consolidări a NATO pe continent, la peste 500 de zile de începutul Războiului rus în Ucraina, relatează Politico.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consider că este necesar să creştem prezenţa Forţelor Armate ale Statelor Unite în vederea unei bune desfăşurări a Operaţiunii Atlantic Resolve", a scris şeful statului american într-un document publicat joi de Casa Albă.

Operaţiunea Atlantic Resolve - desfăşurată de Washington şi aliaţii săi din 2014 - ”permite testarea dispozitivelor de coordonare şi mobilitate militară între ţări europene”, preciza în 2020 Statul Major francez, la debarcarea unei nave americane în portul La Rochelle.

Potrivit acestui ordin, semnat de către Joe Biden, pot să fie mobilizaţi până la 3.000 de rezervişti.

În ordin nu se precizează când urmează să fie desfăşuraţi rezerviştii în Europa şi nici unde, subliniază site-ul.

Aceasta nu este prima oară, de la începutul Războiului din Ucraina, când Washingtonul trimite trupe în Europa.

În vederea consolidării NATO - înainte de războiul dintre Moscova şi Kiev -, 8.500 de militari americani se aflau în Europa 

Potrivit Politico, după începutul războiului, 20.000 de milittari suplimentari au fost desfăşuraţi în diverse ţări în Europa.

Preşedintele american Joe Biden şi-a reiterat susţinerea faţă de Ucraina joi, în cursul unei vizite în Finlanda, după ce s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la summitul NATO de la Vilnius, în Lituania.

”Sper şi mă aştept ca Ucraina să facă progrese semnificative în (contra)ofensiva sa şi ca acest lucru să conducă la o soluţie negociată, la un moment sau altul”, a declarat locatarul Casei Albe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.