Preşedintele american Joe Biden a prezentat, în discursul despre starea Uniunii, planul său de măsuri care să ducă la scăderea inflaţiei, subliniind că nu vor creşte taxele pentru persoane care "câştigă mai puţin de 400.000 de dolari pe an". Biden a vorbit despre reducerea costurilor pentru medicamentele eliberate pe reţetă, pentru energie şi pentru îngrijirea copiilor în creşe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNN, Biden a afirmat, în discursul privind Starea Uniunii, că politica sa este de a nu creşte taxele pentru cei care "câştigă mai puţin de 400.000 de dolari pe an".

El a arătat că, după părerea sa, actualul sistem de taxe nu este "corect" şi trebuie remediat.

"Nu vreau să pedepsesc pe nimeni, dar să ne asigurăm că şi corporaţiile şi americanii înstăriţi încep să îşi plătească partea care li se cuvine", a explicat el.

Biden a susţinut că vrea să combată inflaţia prin scăderea costurilor de a face produse, nu scăzând salariile americanilor.

"O modalitate de a combate inflaţia este să scazi salariile şi să-i faci pe americani mai săraci. Cred că am o idee mai bună cum să combatem inflaţia: să scădem costurile, nu salariile", a arătat Biden.

El a vorbit despre a produce mai mult în SUA, de la maşini, semi-conductori, infrastructură.

"În loc să ne bazăm pe lanţuri de furnizori din străinătate, să producem în America", a afirmat el.

Biden a vorbit astfel despre reducerea preţului la medicamentele eliberate pe reţetă, despre reducerea costurilor la energie şi combaterea schimbărilor climatice, dar şi despre reducerea costurilor pentru îngrijirea copiilor în creşe sau grădiniţe, ca parte a planului său.

El a arătat că o familie care locuieşte într-un oraş mare poate plăti până la 14.000 de dolari pe an/copil pentru îngrijirea copilului în creşă sau grădiniţă.

"Oamenii din clasa mijlocie sau muncitorii nu ar trebui să fie nevoiţi să plătească mai mult de 7% din venitul lor pentru îngrijirea copilului", a spus Biden.

El a susţinut că planul lui este de a reduce costurile pentru îngrijirea copilului la jumătate pentru cele mai multe familii şi să-i ajute pe părinţi, inclusiv pe femeile care şi-au părăsit locul de muncă în timpul pandemiei pentru că nu şi-au putut permite creşa, să se întoarcă la serviciu. Biden a vorbit şi de alte măsuri care să ducă la reducerea costurilor pentru familii.

"Nimeni, repet, nicio persoană care câştigă mai puţin de 400.000 de dolari pe an nu va plăti un penny în plus ca noi taxe. Niciun penny", a subliniat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.