Preşedintele american Joe Biden se îndreaptă sâmbătă spre Florida pentru a evalua pagubele provocate de uraganul Idalia şi pentru a-i consola pe oamenii afectaţi, dar el nu se va întâlni cu Ron DeSantis, guvernatorul republican al statului şi un potenţial rival prezidenţial, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden, un democrat, a declarat vineri că se va întâlni cu guvernatorul în timpul deplasării, dar purtătorul de cuvânt al lui DeSantis, Jeremy Redfern, a declarat ulterior că nu a fost planificată nicio întâlnire şi că "numai pregătirile de securitate care ar fi necesare pentru organizarea unei astfel de întâlniri ar bloca eforturile de reconstrucţie în curs".

Răspunzând sâmbătă la o întrebare despre ce s-a întâmplat cu întâlnirea, Biden a declarat reporterilor: "Nu ştiu. El nu va fi acolo".

DeSantis, în vârstă de 44 de ani, candidează pentru nominalizarea republicană la alegerile prezidenţiale din 2024 pentru a-l înlătura pe Biden de la Casa Albă, dar se află în urma fostului preşedinte Donald Trump în sondaje. Biden, în vârstă de 80 de ani, candidează pentru realegere.

Biden şi DeSantis au vorbit în mod regulat în această săptămână despre furtuna care a lovit regiunea Big Bend din Florida cu vânturi de categoria 3 de aproape 200 km/h (125 mph). Miercuri, preşedintele a declarat că politica nu a intervenit în conversaţiile lor. "Cred că are încredere în judecata mea şi în dorinţa mea de a ajuta", a declarat Biden.

Casa Albă a declarat că Biden, care călătoreşte împreună cu soţia sa, Jill, l-a informat pe DeSantis despre vizită în timpul unei conversaţii de joi, iar guvernatorul nu şi-a exprimat atunci îngrijorarea.

"Vizita lor în Florida a fost planificată în strânsă coordonare cu FEMA, precum şi cu liderii locali şi de stat, pentru a se asigura că nu există niciun impact asupra operaţiunilor de răspuns", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Emilie Simons, referindu-se la Agenţia Federală pentru Situaţii de Urgenţă.

DeSantis a fost un critic acerb al lui Biden, iar cei doi s-au confruntat pe tema vaccinurilor COVID-19, a avortului şi a drepturilor LGBT. Dar ei s-au întâlnit anul trecut, când Biden a venit în Florida pentru a evalua distrugerile provocate de uraganul Ian, iar Biden a declarat la acea vreme că au lucrat împreună "mână în mână".

Biden va vizita Live Oak, în Florida, va face un tur aerian al zonei afectate şi va primi o informare despre eforturile de reconstrucţie, a precizat Casa Albă. El şi prima doamnă vor vizita, de asemenea, o comunitate care a fost afectată de furtună.

Joe Biden a vizitat Hawaii chiar săptămâna trecută, în urma incendiilor devastatoare de acolo, şi a declarat miercuri că nimeni nu poate nega criza climatică, având în vedere vremea extremă. El urmează să se deplaseze în statul său natal Delaware în weekend, după ce va încheia călătoria din Florida.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.