Preşedintele SUA Joe Biden afirmă, întrebat dacă în opinia sa Ucraina ar trebui să cedeze din teritoriul său pentru a obţine o încetare a focului, că această decizie aparţine exclusiv Ucrainei. Biden consideră că efortul privind primirea şi gestionarea milioanelor de refugiaţi nu trebuie lăsat pe umerii Poloniei, României sau Germaniei, ci trebuie să fie unul internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Această judecată aparţine în totalitate Ucrainei. Nimic despre Ucraina fără Ucraina. Nu cred că vor trebui să facă asta, dar această decizie  este a Ucrainei şi e decizia pe care ei trebuie să o ia”, a afirmat Biden joi seară, la Bruxelles, răspunzând unei întrebări.
În ceea ce priveşte milioanele de refugiaţi din Ucraina, preşedintele american consideră că aceasta „nu este o responsabilitate pe care Polonia, sau România, sau Germania să o ducă singure, este o responsabilitate internaţională, SUA, ca unul dintre liderii comunităţii internaţionale. are obligaţia de a se implica cu tot ce poate pentru a uşura suferinţa” acelor oameni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.