Joe Biden intenţionează să-l numească secretar de Stat pe diplomatul Antony Blinken, un susţinător al multilateralismului, care a fost numărul doi la Departamentul de Stat în timpul lui Barack Obama, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Antony Blinken, în vârstă de 58 de ani, este unul dintre principalii consilieri ai lui Joe Biden în domeniul politicii externe şi a fost numărul doi la Departamentul de Stat în timpul lui Barack Obama, în timp ce Hillary Clinton conducea afacerile externe.

The New York Times (NYT) şi Bloomberg scriu că preşedintele ales urmează să anunţe această nominalizare marţi.

Un susţinător aprig al multilateralismului, un francofon şi un francofil, Antony Blinken ar urma să-i succeadă lui Mike Pompeo, secretarul de Stat al lui Donald Trump, un susţinător al ”presiunii maxime” asupra Iranului şi al unei politici fără concesii faţă de China.

Joe Biden urmează să-şi prezinte marţi primele nominalizări în viitorul Guvern, continuând să-şi construiască echipa cu două luni înainte de învestire, în pofida încercărilor lui Donald Trump de a răsturna rezultatul alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie.

”Veţi vedea primele nominalizări în Guvernul preşedintelui als marţi”, a anunţat la postul ABC Ron Klain, viitorul secretar general al Casei Albe.

El nu a vrut să spună despre ce portofolii este vorba şi nici nume.

”Să aşteptăm ca preşedintele ales să o facăel însuşi, marţi”, înainte de Thanksgiving, a îndemnat el.

Joe Biden a numit deja mai mulţi consilieri apropiaţi la Casa Albă, însă suspansul continuă cu privire la Guvernul său care va trebui ”să reprezinte America”, feminizat şi divers.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.