Preşedintele american Joe Biden, în primul său discurs privind starea Uniunii, îl va critica pe preşedintele rus Vladimir Putin pentru un război ”premeditat şi neprovocat”, potrivit unor fragmente publicate de Casa Albă, citate de CNN. ”Când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunea lor, ei provoacă mai mult haos, ar urma să afirme preşedintele, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: "De-a lungul istoriei noastre, am învăţat această lecţie - când dictatorii nu plătesc un preţ pentru agresiunea lor, ei provoacă mai mult haos. Ei continuă să se mişte. Şi costurile şi ameninţările la adresa Americii şi a lumii continuă să crească", va spune Biden, conform unor fragmente din discursul său publicate de Casa Albă şi citate de Reuters. 

Biden va afirma şi că Putin a respins eforturile de a preveni războiul. 

 
"Războiul lui Putin a fost premeditat şi neprovocat. El a respins eforturile de diplomaţie”, va mai afirma preşedintele american.  

De asemenea, el va cere americanilor unitate pentru sprijinirea Ucrainei şi a poporului ucrainean.  

În plus, Biden va vorbi despre creşterea inflaţiei, una dintre cele mai mari provocări ale mandatului său, pe lângă pandemia de coronavirus şi războiul din Ucraina.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: ”El a respins eforturile de diplomaţie. A crezut că Occidentul şi NATO nu vor răspunde”, ar urma să spună Biden.  

”A crezut că ne poate dezbina aici, acasă. Putin a greşit. Eram pregătiţi”, ar mai afirma preşedintele american. 

Discursul anual marchează, de asemenea, o oportunitate pentru preşedintele american să vorbească direct poporului despre viziunea sa de a construi o ţară mai bună, demonstrând cum va conduce America din pandemia de Covid-19, într-o redresare economică şi prin ramificaţiile unui război între Ucraina şi Rusia. 

Discursul preşedintelui va avea loc miercuri dimineaţă.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.