Preşedintele american Joe Biden l-a îndemnat miercuri pe premierul israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu la o ”dezescaladare semnificativă”, după zece zile de confruntări armate sângeroase între israelieni şi palestinieni, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este cea mai puternică presiune a Statelor Unite asupra aliatului lor israelian de la începutul violenţelor, la 10 mai.

Biden i-a cerut lui Netanyahu, într-o convorbire la telefon, să avanseze pe ”calea către un armistiţiu”, anunţă Casa Albă.

Presiunea asupra lui Biden creşte, de asemenea, pentru a face mai mult, în contextul în care bilanţul victmelor violenţelor israeliano-palestiniene a depăşit 200 de morţi.

”Cei doi lideri au purtat o discuţie detaliată despre evoluţia în (Fâşia) Gaza, progresele Israelului în degradarea capacităţilor Hamas şi altor elemente teroriste şi eforturi diplomatice în curs ale unor guverne din regiune şi ale Statelor Unite”, a declarat presei o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relatează Reuters.

”Preşedintele (american Joe Bien) i-a transmis premierului (israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu) că aşteaptă astăzi o dezescaladare semnificativă pe calea către un armistiţiu”, a declarat ea.

Aceasta este cea de a patra convorbire la telefon între lideri americani şi isralieni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.