Donald Trump este pregătit să ”sacrifice” democraţia americană, ”el vorbeşte despre sângele americanilor care este otrăvit, folosind exact acelaşi limbaj ca cel folosit în Germania nazistă”, îl acuză vineri Joe Biden într-un discurs de campanie la Valley Forge, în Pennsylvania, cu o zi înainte de marcarea a trei ani de la luarea cu asalt a Capitoliului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Echipa de campanie a lui Donald Trump este obsedată de trecut, nu de viitor. El este pregătit să ne sacrifice democraţia pentru a obţine puterea”, îl acuză preşedintele democrat, care vrea să-şi accelereze campania electorală în vederea alegerilor prezidenţiale.

Donald Trump cauţionează ”violenţa politică”, la fel ca susţinătorii săi, a continuat Joe Biden în discursul său.

”Trump şi susţinătorii săi MAGA («Make America Great Again», sloganul-far al miliardarului republican) nu doar cauţionează violenţa politică, ci râd de ea”, denunţă democratul în vârstă de 81 de ani.

Joe Biden îl acuză pe Donald Trump de folosirea retoricii ”Germaniei naziste”.

”El vorbeşte despre sângele americanilor care este otrăvit, folosind exact acelaşi limbaj folosit în Germania nazistă”, a denunţat preşedintele american.

COT LA COT ÎN SONDAJE

Democratul octogenar a dorit să-i interpeleze pe alegătorii americani în problema democraţiei, în acest discurs, în apropiere de Valley Forge, en Pennsylvania, un loc istoric al Războiului de Independenţă al Statelor Unite.

Preşedintele urma să susţină acest discurs sâmbătă, la exact trei ani de la atacul de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021 al susţinătorilor lui Donald Trump, care încercau să împiedice certificarea victoriei lui Joe Biden în alegeri, însă data discursului a fost devansată vineri din cauza previziunii unei furtuni.

Luarea cu asalt a Capitoliului rămâne un subiect de discordie în Statele Unite.

Un sfert dintre americani cred - fără probe - că poliţia federală FBI se află la originea atacului, potrivit unui sondaj al The Washington Post (WP) şi Universităţii Maryland publicat săptămâna aceasta.

”La trei ani de la atacul de la 6 ianuarie, republicanii sunt cu mult mai binevoitori faţă de cei care au luat cu asalt Capitoliul şi sunt mai înclinaţi să-l exonereze pe Donald Trump de orice vină decât erau în 2021”, scrie The Washington Post.

Eforturi de a da un impus campaniei lui oe Biden, căruia-i place să se prezinte ca un apărător al democraţiei, urmează să continue luni, într-o vizită într-o biserică din South Carolina, unde un adept al supremaţiei albilor a ucis prin împuşcare nouă afroamericani în 2015.

Această voinţă de accelerare a campaniei lui Joe Biden intervine în urma unor critici ale unor democraţi, care consideră ca aceasta a demarat prea lent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.