Preşedintele american Joe Biden a "reafirmat" că Statele Unite sunt pregătite să ajute Turcia în urma cutremurului recent şi "şi-a exprimat condoleanţele în numele poporului american" atunci când a vorbit luni cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit unei redactări a convorbirii furnizate de Casa Albă, citate de CNN. Două unităţi americane de căutare şi salvare vor fi trimise în Turcia pentru a ajuta la eforturile de căutare şi salvare, a anunţat Ambasadorul SUA în Turcia, Jeff Flake.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Biden a declarat că SUA sunt pregătite să "ofere orice fel de asistenţă necesară aliatului nostru din NATO, Turcia, ca răspuns la această tragedie", potrivit Casei Albe. "Preşedintele Biden a exprimat condoleanţe în numele poporului american celor care au fost răniţi sau au pierdut persoane dragi în cutremure".

"El a menţionat că echipele americane se deplasează rapid pentru a sprijini eforturile de căutare şi salvare ale Turciei şi pentru a coordona alte tipuri de asistenţă de care ar putea avea nevoie persoanele afectate de cutremure, inclusiv servicii de sănătate sau articole de primă necesitate", se mai arată în comunicat.

Ambasadorul SUA în Turcia, Jeff Flake, a declarat luni că două unităţi americane de căutare şi salvare vor fi trimise în Turcia pentru a ajuta la eforturile de căutare şi salvare.

Administratorul Agenţiei americane pentru Dezvoltare Internaţională, Samantha Power, a precizat într-un comunicat că acestea vor fi echipe de căutare şi salvare urbană ale USAID de la departamentele de pompieri din Fairfax County, Virginia, şi Los Angeles County, California.

Power a precizat că agenţia a desfăşurat deja o echipă de intervenţie în caz de dezastru, care "evaluează situaţia, identifică nevoile umanitare prioritare şi lucrează pentru a oferi servicii de căutare şi salvare", potrivit declaraţiei. Cele două echipe suplimentare ale USAID aflate pe drum se vor coordona cu autorităţile din Turcia şi cu "alte organizaţii de intervenţie pentru a oferi asistenţă pentru salvarea de vieţi", a precizat Power în declaraţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.