Preşedintele american Joe Biden, care-şi purta celebrii ochelari de aviator, a iertat luni doi curcani din North Carolina - Chocolate şi Chip -, unul dintre felurile principale la masa de Thanksgiving, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi curcani uriaşi au răsplătit la rândul lor această tradiţie a Casei Albe, aducând zâmbetul pe buze la începutul sezonului sărbătorilor.

Din cauza vremii reci de noiembrie, Joe Biden a declarat că nu vrea o ceremonie lungă pe peluza de sud, pentru că ”nimănui nu-i place să i se răcească curcanul”.

O trupă militară muzicală a intodus asistenţa în atmosfera evenimentului, interpretând ”Freebird” înainte de ceremonie.

De la balconul Casei Albe, din spatele lui Biden, ciobănescul său german Commander a urmărit ceremonia şi a lătrat zgomotos.

Milioane de curcani urmează să fie fripţi la cuptor joi, de Thanksgiving, în întreaga ţară, şi să fie serviţi cu o mulţime de garnituri, de la cartofi la caserole de fasole verde.

Însă Chocolate, care cântăreşte 20,8 kilograme, şi Chip, de 21,3 kilograme, îşi vor trăi viaţa în statul lor natal, la Univesitatea de Stat North Carolina.

Iertarea curcanilor de Thanksgiving este o tradiţie veche de zeci de ani.

Biden a vorbit despre alegerile de la jumătate de mandat, de la 8 noiembrie, în care denmocraţii au păstrat controlul în Senat şi l-au pierdut în Camera Reprezentanţilor cu câteva voturi în favoarea republicanilor, împiedicând astfel un ”val roşu” al opoziţiei.

”Voturile au fost exprimate. Au fost numărate şi verificate. Nu s-au introdus ilegal voturi în urne. Jocul a fost curat”, a declarat el.

Singurul ”val roşu” va fi dacă ciobănescul său german Commander va vărsa sosul de merişoare, a declarat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.