Candidatul democrat în alegerile prezidenţiale din noiembrie Joe Biden a făcut o gafă şi a anunţat, la un miting în Pennsylvania, că 200 de milioane de americani au murit din cauza covid-19, relatează tabloidul britanic Daily Mail.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă Donald Trump îşi atinge scopul, în condiţiile complicaţiilor din cauza covid-19, larg subestimate, probabil că 200 de milioane de americani vor muri, potrivit estimărilor, în momentul în care voi termina acest discurs”, a declarat fostul vicepreşedinte american, în contextul în care bilanţul epidemiei se apropia  de 200.000 de morţi şi 6,7 milioane de îmbolnăviri.

În prezent, în Statele Unite trăiesc 328 de milioane de americani.

În iunie, el declara că 120 de milioane de americani au murit din cauza noului coronavirus. Bilanţul în America atingea atunci de 120.000 de morţi.

”Dacă a spus deja un lucru atât de groaznic de prost, atunci este mai mult decât o greşeală”, îi replica Donald Trump, care nu duce lipsă de ”fake news” şi erori de tot felul.

Biden este creditat în prezent creditat cu o victorie în alegerile de la 3 noiembrie.

Înainte de această nouă gafă, candidatul democrat a criticat dur politica rivalului său în domeniul sănătăţii.

”În momentul celei mai grave crize sanitare mondiale din istorie, Donald Trump s-a dus la Curtea Supremă pentru a retrage asigurarea din sistemul de sănătate a zeci de milioane de familii”, a denunţat el, referindu-se la cererea adsministraţiei Trump de invalidare a Obamacare.

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, este un obişnuit al gafelor.

În mai 2020, el aprecia că un alegător afroamerican care nu se hotărăşte să aleagă între el şi Trump ”nu este de culoare”.

Bilanţul morţilor din cauza covid-19 se apropie luni de 200.000 de decese în Statele Unite - un nivel care a fost evocat drept un vârf în martie, relatează Reuters.

Potrivit Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) de la Universitatea Washington, Statele Unite ar putea înregistra 378.000 de morţi până la sfârşitul anului, oar bilanţul zilnic ar putea creşte - în decembrie - la 3.000 de morţi din cauza covid-19.

Directorul Institutului Naţional de Boli Alergice şi Infecţioase Anthony Fauci declara la sfârşitul lui martie, pentru CNN, că epidemia s-ar putea solda cu 100.000 până la 200.000 de morţi în Statele Unite.

Criticat dur din cauza modului în care gestionează pandemia, care a cauzat un şoc economic, preşedintele american Donald Trump, care candidează la al doilea mandat în noiembrie, este devansat în intenţiile de vot de către rivalul său democrat.

Trump a minimalizat cu regularitate pericolul virusului şi a pus la îndoială avertismentele experţilor ştiinţifici cu privire la purtarea măştii de protecţie, redeschiderea şcolilor şi întreprinderilor sau calendarul vaccinării.

El anunţa recent că cel puţin 100 de milioane de doze ale unui vaccin împotriva covid-19 ar putea să fie distribuite în Statele Unite până la sfârşitul anului..

Directorul Centrelor americane de Prevenire şi Controlul Bolilor (CDC) a anunţat, în audieri în Senat, că un vaccin urmează să fie disponibil în cantitate mare abia ”la sfârşitul celui de-al doilea trimestru, în trimestrul trei în 2021”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.