Preşedintele american Joe Biden a făcut o nouă gafă, într-o alocuţiune în care s-a adresat în direct naţiunii în care a dat asigurări că nu are probleme cu memoria, în care a vorbit despre Abdel Fattah el-Sisi, ”preşedintele Mexicului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Locatarul casei Albe se apăra în faţa presei în urma unui raport despre gestionarea documentelor clasificate care-i pune în discuţie sănătatea mentală.

”Preşedintele Mexicului (Abdel Fattah el-)Sisi nu vrea să lase ajutor umanitar să treacă” în Fâşia Gaza.

Abdel Fattah al-Sissi nu este preşedintelui Mexicului, cu al Egiptului.

El dădea asigurări cu doar câteva momente mai înainte că nu are probleme cu memoria.

”Sunt bine intenţionat, sunt un om în vârstă, dar ştiu ce fac, la naiba. Nu am probleme cu memoria”, declara octogenarul.

Nu este prima oară când locatarul Casei Albe face o ”gafă” de acest fel.

La începutul acestei săptămâni, rememorând un summit G7 în Anglia, în 2021, el i-a confurndat pe François Mitterrand, un preşedinte al Franţei în perioada 1981-1995, decedat în 1996, şi pe Emmanuel Macron.

Tot săptămâna aceasta, el evoca la un eveniment de campanie o conversaţie pe care ar fi avut-o în 2021 cu fostul cancelar german Helmut Kohl, decedat în 2017.

Vârsta lui Joe Biden, un obişnuit al gafelor sau al unor declaraţii deşirate este un suniect de îngrijorare majoră a alegătorilor, potrivit unor sondaje.

Aceste anchete de opinie arată că este mai puţin cazul lui Donald trump, în vârstă de 77 de ani, candidat în alegerile din noiembrie.

Însă miliardarul republican are, la rândul său momente de confuzie.

În ianuarie, el şi-a confurndat rivala la obţinerea învestiturii republicane, republicana Nikki Haley, cu fosta preşedintă democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.