Vladimir Putin a declarat, miercuri, că omologul său american Joe Biden este mai "previzibil" pentru Moscova decât rivalul său Donald Trump, dar că Rusia este pregătită să "lucreze" cu oricine ar câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat de un jurnalist care preşedinte ar fi mai bun pentru Rusia, Putin a răspuns: "Biden, este o persoană mai experimentată. El este previzibil, este un politician de modă veche".

Cu toate acestea, preşedintele rus a refuzat să comenteze dezbaterile din Statele Unite despre vârsta lui Biden.

"Când l-am întâlnit pe dl. Biden în Elveţia, recunosc că a fost acum trei ani, se vorbea deja despre incapacitatea sa, dar nu am văzut aşa ceva", a spus el.

"Ceea ce trebuie să analizăm este poziţia politică, iar poziţia actualei administraţii (americane) este extrem de dăunătoare şi greşită", a adăugat Putin.

Moscova "va lucra cu orice lider american în care poporul american are încredere", a adăugat el.

Campania prezidenţială americană a fost zguduită săptămâna trecută de comentariile devastatoare ale unui magistrat cu privire la memoria slabă a preşedintelui american, în vârstă de 81 de ani. Acestea au fost respinse de tabăra lui Joe Biden.

Fostul preşedinte republican Donald Trump a fost acuzat în ultimii ani că a făcut jocul Rusiei. El a stârnit indignare în Europa când a ameninţat recent că va încuraja Rusia să atace ţările NATO ale căror cheltuieli de apărare sunt considerate insuficiente.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.