Preşedintele american Joe Biden a ordonat joi să se coboare în bernă steagurile la clădirile federale, în Statele Unite, la o zi după un atac armat soldat cu cel puţin 18 morţi şi 13 răniţi în nord-estul ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie a fost luată ”în semn de respect faţă de victimele actelor de violenţă lipsită de sens comise” la Lewiston, în Maine, anuţă într-un comunicat şeful statului american.

”Încă o dată naţiunea noastră este în doliu”, deplânge preşedintele american.

Joe Biden îndeamnă Congresul să adopte o ”interdicţie a armelor de asalt”.

El a fost informat miercuri seara despre atac şi a plecat de la un dineu de stat în onoarea premierului australian pentru a se alătura unor oficiali locali şi a le oferi toată susţinerea federală necesară, potrivit Casei Albe.

Autorităile americane au angajat joi o uriaşă urmărire în nord-vestul Statelor Unite, în căutarea autorului unuia dintre cele mai sângeroase atacuri armate comise în ultimii ani în America.

Tiruri au fost trase miercuri seara în mai multe locuri, la Lewiston, al doilea cel mai mare oraş din statul Maine, situat în extremitatea de nord-est a Statelor Unite.

Cei aproximativ 36.000 au primit instrucţiuni să rămână în casă, din cauza ameninţării reprezentate de acest bărbat ”înarmat şi periculos”, în continuare fugar, potrivit poliţiei locale.

Presupusul atacator a fost identificat ca fiind Robert Card, în vârstă de 40 de ani.

Poliţia a difuzat o fotografie a suspectului.

Motivaţiile măcelului sunt necunoscute pentru moment.

Robert Card este un rezervist al armatei americane (US Army), un instructor certificat în arme de foc, potrivit CNNJ, care citează surse din rândul forţelor de ordine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.