Candidatul democrat la fotoliul de la Casa Albă Joe Biden denunţă drept o ”ruşine naţională” comportamentul preşedintelui republican în exerciţiu Donald Trump din timpul primei lor dezbateri - haotică şi agresivă - în vederea alegerilor prezidenţiale americane de la 3 noiembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poate că ar trebui să nu spun asta, dar felul în care s-a comportat preşedintele Statelor Unite eu îl consider o ruşine naţională”, a declarat fostul vicepreşedinte american în cadrul unui miting de campanie, miercuri, la Alliance, în Ohio.

”El nu doar că m-a atacat pe mine şi famiilia mea în permanenţă, dar l-a atacat pe moderatorul dezbaterii”, i-a reproşat Biden lui Trump.

”Mesajul meu către Proud Boys şi oricărei alte grupări care susţine supremaţia albilor este «încetaţi totul». Acest lucru nu are a face cu noi. Acest lucru nu ne reprezintă, pe noi, pe americani”, a răspuns Joe Biden, întrebat despre refuzul - din nou - al preşedintelui Statelor Unite de a condamna supremaţia albilor.

Fostul vicepreşedinte al lui Barack Obama i-a îndemnat peamericani să voteze la 3 noiembrie.

”Votaţi indiferent care este modul cel mai practic pentru voi, dar votaţi!”, a îndemnat Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.