Preşedintele american Joe Biden a făcut o gafă, într-un discurs pe care l-a susţinut la Washington, pe tema sănătăţii mentale a americanilor, şi a declarat că 100 de persoane au murit din cauza covid-19 în timpul pandemiei, o cifră corectată de Casa Albă în transcrierea oficială a discursului - un milion de morţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Încă mai simţim pierderea profundă a pandemiei (covid-19). Aşa cum am spus, peste 100 de persoane au murit. Sunt 100 de scaune goale în jurul mesei în bucătărie. Pentru fiecare pierdere sunt atît de mulţi oameni lăsaţi în urmă cu inima frântă”, a declarat marţi, în acest discurs, Joe Biden.

Această eroare a fost corectată în transcrierea oficială a discursului, disponibil pe site-ul Casei Albe, în care cuvântul ”100” este tăiat şi înlocuit cu cuvântul ”milion”.

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), 1.127.152 de oameni au murit în Statele Unite din cauza covid-19.

Această gafă a lui Joe Biden probabil este o eroare de neatenţie.

La începutul discursului, potrivit acestei transcrieri, preşedintele american a evocat bilanţul corect de ”un milion de morţi de covid(-19)”.

Aceasta nu este prima oară când preşedintele american - atacat frecvent din cauza vârtsei sale înaintate - comite o gafă într-un discurs.

În ultima sa gafă, la sfârşitul lui iunie, el a confundat Războiul din Ucraina cu Războiul din Irak.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.