Preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, a cerut, joi, cetăţenilor americani să părăsească imediat Ucraina din cauza unei posibile invazii ruse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cetăţenii americani ar trebui să plece, ar trebui să plece acum. Avem de-a face cu una dintre cele mai mari armate din lume”, a spus Joe Biden într-un interviu pentru NBC, referindu-se la armata rusă. "Este o situaţie foarte diferită şi lucrurile ar putea scăpa rapid de sub control”, a adăugat el.

Preşedintele SUA a spus din nou că nu va trimite soldaţi de teren în Ucraina, nici măcar pentru a evacua americanii în cazul unei invazii ruse. Ar fi "un război mondial. Când americanii şi ruşii încep să tragă unii în alţii, suntem într-o lume foarte diferită”, a spus el. "Ceea ce sper este că, dacă... (Putin) este suficient de nesăbuit pentru a merge acolo, el este suficient de inteligent pentru a nu face nimic care să afecteze negativ cetăţenii americani”, a spus Joe Biden despre preşedintele rus, relatează AFP.

Canada face recomandări similare. "Dacă sunteţi în Ucraina, ar trebui să plecaţi”, spune Ministerul de Externe pe site-ul său. "Acţiunea militară a Rusiei în Ucraina ar putea perturba călătoriile şi serviciile în întreaga ţară. Zborurile ar putea fi întrerupte sau anulate”, a spus ministerul, concluzionand: "Fii pregătit să te adăposteşti”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.