Preşedintele SUA, Joe Biden, aşteaptă cu nerăbdare să vorbească cu Rishi Sunak, afirmă secretarul său de presă, transmite BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul unei conferinţe de presă de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre a declarat că este protocolar ca preşedintele să aştepte până după ce un nou prim-ministru britanic a fost invitat în mod oficial de către monarh să formeze un nou guvern înainte de a-şi oferi felicitările. 

 "Dar, preşedintele Biden aşteaptă cu nerăbdare să vorbească cu ministrul Sunak în zilele următoare şi să continue cooperarea noastră strânsă cu Regatul Unit", a adăugat ea.  

Conservatorul Rishi Sunak urmează să devină viitorul premier britanic, succesorul lui Liz Truss, după ce singura sa contracandidată din cursa la şefia Partidului Conservator, ministrul în exerciţiu al Relaţiei cu Parlamentul, Penny Mordaunt, nu a obţinut, luni, numărul necesar de susţinătrori în rândul parlamentarilor conservatori 

  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.