Preşedintele ales al Statelor Unite Joe Biden a primit luni, în direct la televiziune, a doua doză de vaccin contra Covid-19 într-un spital din Delaware, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Prioritatea mea numărul unu este ca vaccinul să ajungă la oameni cât mai rapid posibil", a declarat viitorul preşedinte democrat, care a fost injectat cu prima doză a vaccinului dezvoltat de Pfizer/ BioNTech pe 21 decembrie. 

Mai mult de 374.000 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în Statele Unite şi Joe Biden a calificat drept "mascaradă" distribuirea vaccinurilor organizată de guvernul prezidat de Donald Trump. 

Doar 8,9 milioane de americani au primit prima injecţie contra Covid-19, mult sub cei 20 de milioane iniţial vizaţi până la finalul lui 2020. Până în prezent, 25,4 milioane de doze au fost distribuite la nivel naţional, ceea ce ilustrează provocarea logistică a acestei operaţiuni. 

Joe Biden, care va detalia joi planul de accelerare a campaniei de vaccinare în SUA, este în favoarea unei distribuiri imediate a tuturor dozelor disponibile mai degrabă decât să reţină jumătate din doze pentru a doua injecţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.