Joe Biden a anunţat joi, în prima sa conferinţă de presă susţinută de la preluarea mandatului de preşedinte al SUA, că stabileşte un nou obiectiv pentru primele 100 de zile din mandatul său: administrarea a 200 de milioane de doze de vacccin anti-COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ştiu că este ambiţios. De două ori obiectivul nostru, dar nicio ţară din lume nici măcar nu s-a apropiat de ce facem noi. Cred că putem să facem asta”, a spus el.

La conferinţa centrată pe acţiunile lui Biden legat de pandemie participă 30 de reporteri, un număr restrâns din cauza contextului sanitar.

Era aşteptat că preşedintele va începe conferinţa cu anunţarea unui noi obiectiv: atingerea pragului de 200 de milioane de doze administrate în primele sale 100 de zile de mandat. Săptămâna trecută, după 58 de zile de mandat, a fost atins pragul de 100 de milioane de doze administrate.

Potrivit CNN, Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a raportat miercuri că cel puţin 130,47 milioane de doze de vaccin anti-Covid au fost administrate până în prezent, aproximativ 77% din totalul dozelor livrate.

În medie, în ultimele şapte zile, au fost administrate aproximativ 2,5 milioane de doze zilnic.

Aproximativ 85,5 milioane de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin, iar peste 46 de milioane, ambele doze.

Preşedintele a mai anunţat că administraţia sa a făcut 100 de milioane de plăţi din stimulul de 1.400 de dolari/ persoană, iar „multe milioane de oameni îşi vor primi banii foarte curând”, a mai declarat el.

Aceste plăţi sunt parte din pachetul American Rescue Plan Act de 1,9 trilioane de dolari.

Conferinţa de presă a lui Biden era de mult timp aşteptată, mai ales că el a promis în campania electorală că va conduce cea mai transparentă administraţie din istorie.

Ea vine la câteva zile după două atacuri armate în Colorado şi Georgia, în care au murit 18 persoane. Legat de controlul armelor, vicepreşedinta Kamala Harris a declarat miercuri că o acţiune trebuie să întreprindă, mai întâi, Congresul, apoi preşedinţia.

Un alt punct de interes este numărul în creştere al minorilor neînsoţiţi ce trec graniţa din Mexic spre SUA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.