Fostul candidat în alegerile primare democrate în vederea alegerilor prezidenţiale americane din 2016 Bernie Sanders intenţionează să candideze în 2020, în cazul în care este ”mai bine plasat” să-l înfrângă pe republicanul Donald Trump, a declarat el pentru New York Magazine, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă apare altcineva care să poată, dintr-un motiv sau altul, să facă o treabă mai bună ca mine, atunci voi face tot ceea ce pot pentru ca ea sau el să fie aleasă/ales” declară senatorul independent, în vârstă de 77 de ani, într-un interviu publicat în weekend.

Însă, ”dacă se adevereşte că eu sunt cel mai bun candidat să-l bat pe Donald Trump, atunci probabil voi candida”, a adăugat el.

”Eu nu sunt unul dintre aceşti fii de multimilionari cărora părinţii le-au spus că vor deveni preşedintele Statelor Unite”, continuă sentorul din Vermont. ”Eu nu mă trezec dimineaţa cu dorinţa de a fi preşedinte”.

Susţinut de tineri, pe care i-a galvanizat, şi cu un program foarte de stânga pentru Statele Unite, Bernie Sanders a pus-o în dificultate pe Hillary Clinton în îndelungatele alegeri primare din 2016.

Unele dintre propunerile sale - precum un sistem de sănătate universal - au fost reluate de atunci de către mai mulţi candidaţi democraţi, care au obţinut victorii în alegeri parlamentare recente.

Într-un fel de exerciţiu aproape obligatoriu al candidaţilor la preşedinţia americană, Bernie Sanders îşi publică marţi o nouă carte despre viitor - "Where we go from here: Two years in the resistance", la Thomas Dunne Books.

”Vestea proastă este că, în loc să înaintăm împreună, demagogi ca Trump câştigă alegeri dezbinându-ne”, scrie el în introducere, publicată de postul ABC News.

”Treaba noastră pentru binele copiilor şi nepoţilor noştri este să ne adunăm în jurul unui program progresist”, scrie el şi îşi încheie introducerea cu un ”lupta continuă”.

Republicanul Donald Trump a anunţat cu mult timp în urmă că va candida la propria succesiune în 2020. În perspectivă, terenul se anunţă încărcat în alegerile primare democrate, după ce au fost prezentaţi o mulţime de candidaţi.

Fostul vicepreşedinte democrat Joe Biden se clasează pe primul loc (26%) între favoriţii taberei sale, într-un sondaj publicat de Morning Consult la începutul lui noiembrie, urmat de Bernie Sanders (19%), apoi texanul Beto O'Rourke (8%), senatorii Elizabeth Warren (5%), Kamala Harris (4%), Cory Booker (3%) şi de omul de afaceri Michael Bloomberg (2%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.