Senatorul Bernie Sanders l-a prins din urmă pe fostul vicepreşedinte Joe Biden în intenţiile de vot privind alegerile primare democrate în vederea alegerilor prezidenţiale de la 3 noiembrie, relevă un sondaj Reuters/Ipsos.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această anchetă de opinie, realizată online şi publicată joi, arată că Bernie Sanders a continuat să-şi consolideze popularitatea şi că 20% dintre democraţii şi independenţii intervievaţi îl susţin pe senatorul independent din Vermont, o creştere de două puncte procentuale faţă de un sondaj similar realizat săptămâna trecută.

Joe Biden este creditat cu 19%, iar senatoarea din Massachusetts Elizabeth Warren cu 12%.

Niciunul dintre ceilalţi candidaţi la învestitura Partidului Democrat nu depăşeşte 9%.

Bernie Sanders şi fostul primar al New Yorkului Michael Bloomberg - creditat cu 9% în acest sondaj - au avansat în ultimele trei sondaje realizate de Reuters/Ipsos de la jumătatea lui decembrie, în timp ce Joe Biden, Elizabeth Warren şi Pete Buttigieg, fostul primar din South Bend, în Indiana, au înregistrat un recul.

Această anchetă pare să arate că Sanders, care şi-a construit o reţea de susţinători în înteaga ţară în campania sa în vederea obţinerii învestiturii democrate în 2016, nu a fost penalizat de polemica sa cu Warren, care l-a acuzat că a spus, în 2018, că o femeie nu ar putea să fie aleasă preşedintă a Statelor Unite.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.