Preşedintele francez Emmanuel Macron şi cancelarul german Olaf Scholz şi-au arătat luni „sprijinul total” Ucrainei, în timp ce au vizitat Poarta Brandenburg, importantă din punct de vedere simbolic a Berlinului, iluminată în culorile naţionale ale Ucrainei, transmite AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat despre mesajul pe care intenţionează să-l transmită, preşedintele Macron a răspuns „sprijin deplin pentru Ucraina”, în timp ce el şi Scholz s-au apropiat de aproximativ 200 de persoane adunate în apropierea Porţii Brandenburg. 
 
”Unii erau îmbrăcaţi în culorile naţionale albastru şi galben ale Ucrainei şi au scandat „Mariupol”, oraşul din sud-estul Ucrainei devastat de loviturile ruseşti.
 
Poarta Brandenburg a format o parte centrală a zidului care despărţea estul şi vestul Berlinului. A simbolizat „Cortina de Fier” a Războiului Rece care a împărţit lumea în blocuri capitaliste şi comuniste.
 
Unii ucraineni din mulţime au criticat guvernele francez şi german pentru că sunt prea apropiate de Rusia. ”Mi-ar plăcea să văd mai mult curaj”, a declarat pentru AFP Tania, un medic în vârstă de 40 de ani, care locuieşte în Germania de 25 de ani.
 
”Înţeleg că ei (Macron şi Scholz) se tem pentru propriii cetăţeni, dar nu trebuie să subestimăm Rusia”, a spus ea, adăugând că Moscova ar putea ataca în continuare Polonia sau statele baltice.
 
Scholz, în special, a fost criticat pentru livrările de arme către Ucraina considerate insuficiente şi pentru dependenţa Germaniei de importurile ruseşti de energie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.