Ministrul Apărării din Israel, Benny Gantz, a afirmat sâmbătă că, potrivit ”evaluării sale iniţiale”, Iranul este responsabil de o explozie produsă la bordul unei nave israeliane în Golful Oman, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasul, un transportor de vehicule numit MV Helios Ray, a suferit o explozie între joi şi vineri dimineaţă.

Un oficial american al Apărării din Washington a declarat că explozia a produs găuri deasupra liniei de plutire pe ambele laturi ale navei.

Cauza nu a fost imediat clară şi nu au fost raportate victime.

”Iranul încearcă să lovească infrastructura israeliană şi cetăţenii israelieni. Poziţia navei în imediata apropiere a Iranului justifică evaluarea că sunt iranienii. În acest moment, la un nivel de informaţii iniţial, având în vedere proximitatea şi contextul, aceasta este evaluarea mea”, a spus Gantz, adăugând că trebuie încă efectuată o anchetă mai profundă.

Nava este deţinută de o companie din Tel Aviv numită Ray Shipping, printr-o companie înregistrată în Insula Man, potrivit unei baze de date de transport maritim a ONU.

Channel 13 News din Israel a relatat că oficialii apărării consideră că marina iraniană a lansat un atac de precizie pentru a evita victimele, lansând două rachete asupra unei părţi a navei care, deteriorată, nu determină scufundarea acesteia.

O delegaţie israeliană s-a deplasat îm Dubai, unde nava a fost andocată, pentru a investiga.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.