Papa emerit Benedict a XVI-lea îşi acuză criticii de faptul că vor să-l ”facă să tacă” şi atacă din nou căsătoria între persoane de acelaşi sex, într-o biografie autorizată, publicată luni în Germania, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Joseph Ratzinger, în vârstă de 93 de ani, se declară victima unei ”deformări răuvoitoare a realităţii” în această lucrare, intitulată ”Benedict al XVI-lea - O viaţă”, care include interviuri, potrivit unor pasaje publicate de presa germană şi agenţia germană de presă DPA.

”Spectacolul reacţiilor teologiei germane este atât de aberant şi răuvoitor, încât prefer să nu vorbesc despre asta”, spune el.

”Prefer să nu analizez adevăratele motive din cauza cărora pur şi simplu se vrea să mi se facă vocea să tacă”, adaugă cel care în ţara sa - în care Biserica Catolică este condusă de către prelaţi consideraţi liberali - a fost criticat adesea din cauza poziţiei sale faţă de islam sau subiectelor de societate.

Papei emerit, aflat în funcţie din 2005 în 2013, i s-a reproşat faptul că încearcă să torpileze eforturile de modernizare ale succesorului său, Papa Francisc.

În cartea sa, el dă asigurărică are, din contră, relaţii bune cu Francisc.

”După cum ştiţi, prietenia mea persoanlă cu Papa Francisc nu a rămas aşa, ci s-a dezvoltat”, afirmă el.

Benedict al XVI-lea s-a aflat în februarie în centrul unei controverse la Vatican, după ce secretarul su privat a fost îndepărtat din anturajul Papei Francisc.

Această îndepărtare a avut loc în urma publicării unei cărţi semnate de către Papa emerit şi cardinalul Robert Sarah din Guineea, în care este apărat aprig celibatul preoţilor, o temă fierbinte în Biserică, şi care a antrenat o polemică.

Benedict al XVI-lea îşi reiterează, pe fond, în cartea apărută luni, opoziţia faţă de căsătoria între persoane de acelaşi sex.

”Acum 100 de ani am fos considerat absurd să se vorbească despre căsătoria între persoane de acelaşi sex. Azi eşti excomunicat atunci când i te opui”, acuză el.

”Acelaşi lucru e valabil cu privire la avort sau la crearea de oameni în laborator”, adaugă Joseph Ratzinger.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.