Poliţia a reţinut 185 de activişti ai mişcării ecologiste Extinction Rebellion, după ce aceştia au manifestat, sâmbătă, la salonul auto din Bruxelles, în semn de protest faţă de rolul industriei auto în emisiile de dioxid de carbon, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestul a venit la doar câteva zile după ce Comisia Europeană a prezentat “Pactul ecologic european – Plan de investiţii pentru o Europă durabilă”, care are ca scop ca Uniunea Europeană să devină, până în 2050, primul bloc din lume neutru din punct de vedere climatic.

Christophe Meierhans, reprezentant al Extinction Rebellion, a declarat că protestatarii au vizat industria auto pentru că “s-au spus multe minciuni pentru a se vinde mai multe maşini”.

Manifestanţii au fost reţinuţi rapid de poliţie şi personalul de pază al salonului auto a blocat accesul în zonă pentru scurt timp.

După puţin timp, protestatarii au manifestat şi la intrarea în salonul auto, de unde de asemenea au fost luaţi de poliţişti.

Organizatorii salonului auto au anunţat, într-un comunicat, să se aşteaptă la jumătate de milion de vizitatori în cele zece zile de eveniment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.