O parte din silozurile din portul Beirut, avariat în explozia din 2020, s-a prăbuşit, duminică, după un incendiu care a durat o săptămână şi a fost declanşat de cereale fermentate aprinse din cauza arşiţei, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partea de nord a silozurilor s-a prăbuşit cu un zgomot foarte puternic, ca o explozie, după care din locul prăbuşirii s-a înălţat un nor de praf. Încă nu se ştie dacă vreo persoană a fost rănită. Mulţi localnici s-au grăbit să îşi închidă ferestrele sau să intre la adăpost atunci când au auzit zgomotul prăbuşirii.

Assaad Haddad, directorul general al silozului, a declarat că totul este sub control. Situaţia s-a calmat după câteva minute.

Youssef Mallah, reprezentant al departamentului de Apărare Civilă, a declarat însă că alte părţi ale silozului sunt în pericol şi s-ar putea prăbuşi.

Silozurile de 50 de ani, cu o înălţime de 48 de metri, au rămas în picioare după explozia puternică din urmă cu doi ani. Atunci, silozurile au reprezentat un scut pentru o parte a oraşului..

O explozie devastoare a ucis, la 4 august 2020, cel puţin 216 oameni, potrivit unui bilanţ oficial, a rănit şi mutilat mii de oameni şi a devastat cartiere întregi în capitala libaneză.

Aceasta a fost una dintre cele mai mari explozii nenucleare din istorie, declanşată de un incendiu la un depozit în care se aflau sute de tone de nitrat de amoniu.

Explozia a zguduit oraşul şi a cauzat un cutremur resimţit în întreaga ţară. Ea a fost auzită şi resimţită până în Cipru, la Marea Mediterană, la peste 200 de kilometri depărtare.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.