Fadi Sawan, judecător şi procuror general pe lângă Curtea de justiţie, tribunal penal care se ocupă de dosarul exploziilor din portul Beirutului, a lansat marţi patru mandate de arestare contra unor responsabili de securitate după ce i-a interogat, scrie L'Orient-Le Jour.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mandatele de arestare au fost emise pentru şeful serviciului de informaţii din port, generalul de brigadă Antoine Salloum, şi pentru comandanţii Joseph Naddaf, Charbel Fawaz şi Daoud Fayad. Aceştia au fost până în prezent în libertate. 

Luni, cinci mandate de arestare au fost emise pe numele a doi ofiţeri superiori subordonaţi Ministerului Transporturilor şi Lucrărilor Publice şi pentru muncitorii care au efectuat lucrări de sudură care au declanşat incendiul la depozitul 12. 

De la începutul acestei anchete, 25 de persoane au fost arestate în total, în special angajaţi şi responsabili din port, fostul director general Hassan Koraytem şi directorul general al vămilor, Badri Daher.

Numeroşi responsabili libanezi au recunoscut că au fost anunţaţi din 2014 de prezenţa celor 2.750 de tone de nitrat de amoniu care, potrivit explicaţiilor oficiale, au devastat Beirutul după un incendiu la depozitul în care erau stocate fără măsuri de precauţie. 

Preşedintele Republicii Michel Aoun refuză o anchetă internaţională, estimând că aceasta "ar dilua adevărul". O anchetă naţională est eîn desfăşurare. Dubla explozie din 4 august a făcut, potrivit ultimului bilanţ disponibil, 190 de morţi şi 6.500 de răniţi. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.