Diplomaţi chinezi au abordat oficiali din cadrul Guverului german pe care i-au îndemnat să se exprime în mod pozitiv cu privire la gestionarea de către Beijing a epidemiei noului coronavirus, arată Ministerul german de Interne într-o scrisoare pe care Reuters scrie că a putut să o consulte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul german este la curent cu contacte individuale ale unor diplomaţi chinezi, cu scopul de a exprima în mod public opinii pozitive cu privire la gestionarea coronavirusului de către Republica Populară China”, se arată în această scrisoare datată 22 aprilie.

”Guvernul federal nu a dat curs acestor solicitări”, se arată în această scrisoare trimisă deputatei ecologiste Margarete Bause în urma unei interpelări cu privire la acest subiect.

Scrisoarea a fost dezvăluită de Welt am Sonntag, care precizează că Ambasada Chinei la Berlin a respins aceste informaţii drept mincinoase şi iresponsabile.

Reuters scrie că nu a putut contacta ambasada chineză în capitala germană.

Reuters a dezvăluit că patru surse şi corespondenţă diplomatică europeană arată că China a încercat să blocheze difuzarea unui raport al Uniunii Europene (UE) care acuză Beijingul de alimentarea unei dezinformări cu privire la pandemia covid-19.

Gestionarea pandemiei noului coronavirus este o sursă de tensiuni între Statele Unite şi China, iar oficiali din ambele tabere se acuză reciproc de faptul că ascund informaţii despre pandemie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.