Biroul francez de Anchete şi Analize pentru Securitatea Aviaţiei Civile (BEA) a anunţat luni că a primit în mod oficial înregistratoarele de zbor ale avionului de tip Boeing aparţinând companiei Ukraine International Airlines (UIA), doborât în ianuarie de apărarea antiareiană iraniană, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cele două cutii negre - înregistratorul de date şi înregistratorul fonic (FDR şi CVR) - au fost ”predate oficial BEA de către Organizaţia iraniană a Aviaţiei Civile (AAIB)”, a anunţat BEA pe Titter, precizând că activitatea de inspecţie a înregistratorului de voci deja  a început.

Gardienii Revoluţiei au doborât avionul cu o rachetă de tip sol-aer, după ce a aeronava a decolat de pe aeroportul de la Teheran, omorând 176 de oameni.

Autorităţile iraniene au recunoscut o ”eroare dezastruoasă”, comisă într-un moment de tensiuni puternice cu Statele Unite.

Iranul a confirmat luna trecută, după luni de incertitudini cu privire la soarta ”cutiilor negre”, că a solicitat ajutorul BEA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.