O bătălie ”feroce” se dă la Vugledar, un orăşel situat în estul Ucrainei, pe care forţe ruse încearcă să-l cucerească, potrivit celor două părţi, iar Kievul dă asigurări că Moscova ”exagerează” succesul ofensivei sale în zonă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentantul ocupaţiei ruse în regiunea ucraineană Doneţk, Denis Puşilin, a anunţat vineri că aşteaptă ”veşti bune” de la Vugledar, un orăşel minier care avea 15.000 de locuitori înainte de invazia rusă.

”Încercuirea şi eliberarea viitoare ale oraşului vor rezolva anumite lucruri”, a declarat agenţiei ruse RIA Novosti.

O victorie ar permite ”schimbarea raportului de forţă pe front”, prin deschiderea cării unei ofensive către oraşele Pokrovsk şi Kurahove, situate mai la nord, sublinia el.

Unul dintre consilierii lui Puşilin, Ian Gajin, a declarat vineri agenţiei oficiale ruse de presă Tass că ”lupte serioase, brutale” erau în curs şi că forţe ruseşti s-au ”implantat în sud-estul şi estul oraşului”.

Un purtător de cuvânt al armatei ucrainene în estul ţării, Serghii Cerevatî, a confirmat, la rândul său, ”confruntări armate feroce”, însă a dat asigurări că ruşii au fost respinşi.

”Inamicul caută într-adevăr să obţină un succes în acest sector, însă nu reuşeşte, mulţumită eforturilor forţelor de apărare ale Ucrainei”, a subliniat el la televiziune.

”Inamicul exagerează, iar succesul său este un eufemism”, a declarat el. ”Din cauza pierdeirlor sale, inamicul se retrage”, a dat el asigurări.

Ucraina a anunţat săptămâna aceasta că armata rusă - superioară numeric - şi-a intensificat atacurile în est, vizând Vugledar şi Bahmut, un oraş pe care ruşii vor să-l cucerească de luni de zile, în pofida unor pierderi grele.

Kievul susţine că provoacă pierderi uriaşe Rusiei, însă subliniază că superioritatea numerică a ruşilor face aceste confruntări armate deosebit de dificile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.