Un bărbat a tras cu o puşcă, sâmbătă de dimineaţă asupra unor poliţişti şi l-a rănit pe unul dintre ei uşor, în timpul unui control rutier la Stains (Seine-Saint-Denis), o agresiune ”în legătură” cu atacul care a avut loc un pic mai târziu pe Aeroportul Orly-Sud comis de un bărbat care avea aceleaşi documente de identitate, au declarat surse din cadrul poliţiei pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, către ora locală 6.55 (7.55, ora României), bărbatul a rănit uşor un polişist la cap, după care a furat alt vehicul şi a reuşit să fugă, au declarat aceste surse.

Maşina furată la Stains a fost găsită la Aeroportul Orly, afirmă sursele citate.

Iar dicumentele prezentate de către bărbatul care a tras asupra poliţiei la Stains sunt cele care au fost găsite asupra atacatorului împuşcat o oră şi jumătate mai târziu, către ora locală 8.30 (9.30, ora României), la mai puţin de 40 de kilometri distanţă de Stains, după ce a încercat să dezarmeze un militar din cadrul operaţiunii Sentinelle.

PARCHETUL ANTITERORIST SE SESIZEAZĂ ÎN ANCHETĂ

Potrivit Le Figaro, secţia antiteroristă a Parchetului Parisului a deschis o anchetă în flagrant, după ce un bărbat a tras asupra unor poliţişti în timpul unui control rutier la Stains, iar apoi a încercat, pe Aeroportul Orly-Sud, să dezarmeze un militar, după care a fost ucis.

Investigaţiile sunt încredinţate secţiei antitero a Brigăzii Criminale (SAT), subdirecţia antiteroristă (SDAT) a Poliţiei Judiciare şi Direcţiei Generale pentru Securitate Internă (DGSI), potrivit ziarului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.