Un militar american a fost grav rănit după ce a încercat să îşi dea foc duminică în faţa Ambasadei israeliene din Washington, au anunţat autorităţile, iar presa locală a relatat că acesta a vrut să protesteze faţă de războiul din Gaza, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile de urgenţă s-au deplasat la faţa locului cu puţin timp înainte de ora locală 13:00 (20:00 ora României) ca răspuns la un "apel privind o persoană care a luat foc în faţa Ambasadei israeliene", a anunţat pe X serviciul de pompieri din capitala americană.

Când au ajuns pompierii, au constatat că Secret Service, serviciul de protecţie din cadrul guvernului american, stinsese deja incendiul. Bărbatul a fost transportat la spital cu "răni grave care îi pun viaţa în pericol", potrivit aceleiaşi surse.

Un purtător de cuvânt al forţelor aeriene a confirmat pentru AFP că era vorba de un membru activ din acest serviciu, fără a da alte detalii.

La rândul său, ambasada israeliană a precizat că niciun membru al personalului nu a fost rănit în acest incident şi că soldatul american este "neidentificat".

Imagini - aparent difuzate în direct de militarul american pe platforma de streaming Twitch - îl arată pe acesta îmbrăcat în ţinută militară, declarând că "nu va fi complice la genocid" în timp ce se stropeşte cu lichid, a relatat presa americană. El a încercat apoi să îşi dea foc, strigând "Free Palestine" până când a căzut la pământ.

AFP nu a putut verifica imediat imaginile, iat The New York Times a relatat că acestea au fost eliminate de pe Twitch.

Acţiunea a avut loc pe fondul protestelor tot mai numeroase în Statele Unite la adresa ofensivei israeliene din Gaza, pe care armata israeliană o desfăşoară în urma unui atac fără precedent, la 7 octombrie, al unor comandouri Hamas infiltrate pe teritoriul său.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.