Bărbatul care a încercat să-l asasineze pe preşedintele american Ronald Reagan în 1981, John Hinckley Jr, pentru a o impresiona pe actriţa Jodie Foster, ar putea fi eliberat definitiv în iunie 2022, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor documente judiciare, un judecător federal a dat luni undă verde unui acord între Departamentul Justiţiei şi John Hinckley, care a fost eliberat dintr-un spital pshiatric în 2016, după 30 de ani de internare.

Regulile controluluisău judiciar urmează să fie ridicate în nouă luni, cu condiţia ca el să continue să le respecte şi să rămână ”mental stabil”, a precizat judecătorul Paul Friedman într-o audiere amplu relatată de presa americană.

John Hinckley, în prezent în vârstă de 66 de ani, a tras asupra preşedintelui american la ieşirea din Hotelul Hilton, la Washington, la 30 martie 1981.

El a declarat că vrea să o impresioneze pe actriţa Jodie Foster, pe care a văzut-o în filmul ”Taxi driver”.

El a fost declarat iresponsabil penal de către justiţie.

Unul dintre gloanţele pe care le-a tras asupra limuzinei blndate l-a atins pe Ronald Reagan la piept şi a trecut pe lângă inimă.

Trei persoane au fost rănite atunci, inclusiv James Brady, la acea vreme un purtător de cuvânt al Casei Albe, care a rămas parţial paralizat şi cu probleme de vorbire.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.