Poliţia britanică a arestat un bărbat suspectat de pătrundere în incinta Parlamentului din Westminster, la Londra, o alertă de securitate într-un context delicatîn Regatul Unit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un bărbat a fost arestat şi plasat în arest provizoriu la Carriage Gate”, una dintre porţile Parlamentului, ”suspectat de pătrundere într-o instalaţie protejată”, a anunţat miercuri într-un comunicat Poliţia din Londra.

Aceste fapte sunt considerate de natură ”teroristă”, a subliniat Poliţia din Londra.

Acest incident intervine după două atacuri considerate drept ”teroriste” de către poliţie - o explozie, la mijlocul lui noiembrie într-un taxi, la Liverpool (nord), în care atacatorul a murit, şi asasinarea deputatului conservator David Amess, înjunghiat în octombrie în timpul uneiîntâlniri cu aleşi.

Nivelul ameninţării teroriste a fost ridicat la ”grav” - al patrulea nivel din cinci - după atacul de la Liverpool.

Incidentul de miercuri s-a petrecut în locul unde, în 2017, un poliţist a fost înjunghiat mortal de către un britanic în vârstă de 52 de ani, convertit la islam şi cunoscut serviciilor de poliţie, după ce a intrat cu maşina în pietoni pe Podul Westminster.

Cinci oameni au fost uciţi în acest atac, revedicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic(SI).

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.