Poliţia britanică a arestat un bărbat suspectat de pătrundere în incinta Parlamentului din Westminster, la Londra, o alertă de securitate într-un context delicatîn Regatul Unit, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un bărbat a fost arestat şi plasat în arest provizoriu la Carriage Gate”, una dintre porţile Parlamentului, ”suspectat de pătrundere într-o instalaţie protejată”, a anunţat miercuri într-un comunicat Poliţia din Londra.

Aceste fapte sunt considerate de natură ”teroristă”, a subliniat Poliţia din Londra.

Acest incident intervine după două atacuri considerate drept ”teroriste” de către poliţie - o explozie, la mijlocul lui noiembrie într-un taxi, la Liverpool (nord), în care atacatorul a murit, şi asasinarea deputatului conservator David Amess, înjunghiat în octombrie în timpul uneiîntâlniri cu aleşi.

Nivelul ameninţării teroriste a fost ridicat la ”grav” - al patrulea nivel din cinci - după atacul de la Liverpool.

Incidentul de miercuri s-a petrecut în locul unde, în 2017, un poliţist a fost înjunghiat mortal de către un britanic în vârstă de 52 de ani, convertit la islam şi cunoscut serviciilor de poliţie, după ce a intrat cu maşina în pietoni pe Podul Westminster.

Cinci oameni au fost uciţi în acest atac, revedicat de către gruparea jihadistă Statul Islamic(SI).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.