Un bărbat dotat cu un adevărat arsenal şi care a ameninţat pe Internet să-l ucidă pe şeful Guvernului spaniol Pedro Sanchez a fost arestat în septembrie în apropiere de Barcelona, au anunţat joi autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În vârstă de 63 de ani, acest bărbat se declara ”dispus să se sacrifice pentru Spania” şi a început să-şi împărtăşească intenţiile după ce Guvernul Sanchez a decis să-l exhumeze pe fostul dictator Francisco Franco din mausoleul său, lângă Madrid, a declarat pentru presă un purtător de cuvânt al Mossos d'Esquadra Albert Oliva.

El deţinea acasă ”în total 16 arme, inclusiv arme de mână şi arme lungi” şi ”avea o intenţie clară de a-şi duce la capăt acţiunile contra preşedintelui Guvernului. Îi mai lipsea doar o susţinere logistică”, pe care a încercat să o găsească pe ”chat”-uri şi reţele de socializare, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei regionale catalane.

Potrivit unui document judiciar, el ar fi cerut ajutor unui membru al micului partid de extremă dreapta Vox, pe Whatsapp.

Vox a recunoscut, într-un comunicat, că una dintre coordonatoarele sale locale a ”amertat autorităţile cu privire la planul” bărbatului, dar a dat asigurări că acesta din urmă nu a făcut vreodată parte din partid.

”Securitatea preşedintelui (Guvernului) nu a fost compromisă”, a anunţat Guvernul într-un comunicat, iar purtătoarea sa de cuvânt Isabel Celaa a dat asigurări, în faţa presei, că este vorba doar despre un ”incident izolat”, care impune ”responsabilitate, calm şi prudenţă”.

Bărbatul a fost arestat la 19 septembrie, la Terrassa, un oraş situat la nord-vest de barcelona, însă cazul a fost dezvăluit abia joi, în urma unui articol publicat de publicaţia online Publico.

Bărbatul a fost încarcerat la 21 septembrie, acuzat de ”conspiraţie în vederea atentării la o autoritate cu uz de armă”, ”ameninţări grave” şi ”deţinere ilegală de armament, muniţie şi explozivi”, au anunţat autorităţile judiciare catalane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.