Preşedintele american Barack Obama, aflat, miercuri, în vizită în Argentina, a declarat că Statele Unite "pot şi vor învinge gruparea teroristă Stat Islamic", relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aflat în vizită în Argentina, liderul de la Casa Albă a promis că Washingtonul va continua campania împotriva ISIS până când "va fi gonit din Siria şi din Irak şi, în cele din urmă, distrus".

Referindu-se la metodele de prevenire a unor asemenea atacuri, preşedintele american a afirmat că este "dificil să găseşti şi să identifici grupuri foarte mici de oameni care sunt gata să se sinucidă pătrunzând în mulţime şi detonând o bombă".

Barack Obama a respins idee ca musulmanii din Statele Unite să fie supravegheaţi, aşa cum au propus politiceni republicani care se luptă pentru nominalizarea la prezidenţiale.

Preşedintele american a mai afirmat că unul dintre motivele pentru care nu au fost mai multe atacuri teroiste este că musulmanii americani sunt o comunitate patriotică şi integrată.


 
După atacurile de la Bruxelles, Donald Trump a afirmat că ar reintroduce tortura în anchete, iar republicanul Ted Cruz a cerut întărirea supravegherii poliţeneşti în marile comunităţi musulmane. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.