Băieţii thailandezi evacuaţi in extremis dintr-o grotă inundată şi-au încheiat sâmbătă o retragere de 11 zile, un omagiu adus scafandrului mort în timpul operaţiunii de salvare, a constatat AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani, cei 12 membri ai echipei de fotbal ”Mistreţii sălbatici” au rămas blocaţi din 23 iunie, iar unii, până pe 10 iulie, în grota Tham Luang, una dintre cele mai mari din Thailanda.

Ei au supravieţuit bând apă de pe pereţii grotei şi au rămas nouă zile fără contact cu exteriorul.

După o salvare aproape miraculoasă şi o săptămână la spital, ei au fost primiţi într-o mănăstire budistă, din care au ieşit sâmbătă, cu capul ras, dar fără roba de novice pe care o purtau la sosire.

Prin această retragere, ei i-au adus un omagiu fostului membru al comandourilor Marinei thailandeze Saman Gunan, care a murit punând butelii de oxigen necesare evacuării lor, şi au potolit ”spiritele” de la locul dramei, într-o ţară profund animistă, în care copacii şi grotele au un suflet.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.