Un băiat în vârstă de şase ani a fost reţinut de Poliţie după ce a împuşcat o profesoară, în statul american Virginia, afirmă poliţiştii, citaţi de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incidentul a avut loc la puţin timp după ora locală 14.00 (19.00 GMT) la Şcoala Elementară Richneck din oraşul Newport News, a declarat şeful Poliţiei Steve Drew.

Nu se ştie clar cum a obţinut copilul arma, dar Drew a afirmat că incidentul nu a fost ”un foc de armă accidental”.

Profesoara, al cărei nume nu a fost făcut public şi care ar avea între 30 si 40 de ani, a suferit răni care îi pun viaţa în pericol. Ea a fost dusă la un spital local şi este monitorizată de medici.

Incidentul a avut loc într-o clasă I (copii cu vârsta de şase-şapte ani), după o altercaţie între cei doi.

Drew a subliniat că incidentul armat a fost unul izolat şi a subliniat că poliţiştii ”nu s-au confruntat cu o situaţie în care cineva mergea prin şcoală trăgând focuri de armă”.

Oficialii au spus că şcoala - care are circa 550 de elevi – are detectoare de metal, dar elevii erau verificaţi la întâmplare, nefiind inspectat fiecare copil.

Poliţia a refuzat să precizeze ce fel de armă a fost folosită în incident, dar a afirmat că baiatul a folosit un pistol.

Şeful Districtului Şcolar dr. George Parker a declarat că oficialii vor ”analiza toate circumstanţele care ar fi putut să cauzeze acest incident”.

”Este îngrozitor, aşa ceva nu ar trebui să se întâmple niciodată”, a spus Parker, adăugând: ”Vrem să ne asigurăm că nimic de felul acesta nu se va mai întâmpla vreodată”.

El a spus că şcoala va fi închisă luni şi a promis că elevii şi părinţii vor primi sprijin pentru a gestiona acest eveniment traumatizant.

Primarul Phillip Jones – care a preluat funcţia în urmă cu doar trei zile – a afirmat că incidentul armat a însemnat ”o zi întunecată pentru Newport News".

”Vom învăţa din asta şi vom deveni mai puternici”, le-a spus el jurnaliştilor.

Guvernatorul din Virginia, Glenn Youngkin, a declarat că le-a oferit sprijin oficialilor locali, adăugând că administraţia sa este ”gata să ajute în orice fel poate”.

”Eu continuu să monitorizez situaţia şi mă rog pentru siguranţa continuă a tuturor elevilor şi a comunităţii”, a scrie el pe Twitter.

Newton News este un oraş cu circa 180.000 de locuitori şi se află la aproximativ 112 kilometri sud de capitala statului, Richmond.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.