Un avion de luptă american de tip F-15 s-a prăbuşit luni în mare, în largul insulei japoneze Okinawa, însă pilotul a putut să se catapulteze şi a fost salvat nevătămat, au anunţat forţele americane în Japonia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accidentul a avut loc în timpul unui antrenament de rutină a avionului de vânătoare construit de McDonnell-Douglas, se precizează într-un comunicat.

O anchetă este în curs.

Cea mai mare parte a forţelor americane în Japonia se află pe Insula Okinawa, unde prezenţa lor face subiectul unei vechi polemici.

Numeroşi locuitori de pe Okinawa asociază bazele militare americane cu infracţiuni, accidente şi poluarea şi vor ca ele să plece de pe insulă.

O serie de aterizări de urgenţă şi căderea unor piese din aeronave militare au ridicat, de asemenea, probleme de siguranţă.

Guvernul lui Shinzo Abe continuă demersuri în vederea mutării bazei aeriene a puşcaşilor marini de la Futenma, într-o zonă urbană, într-o zonă mai puţin populată, în districtul Henoko din Nago, în nordul insulei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.