Avioane aparţinând Forţelor aeriene regale britanice (Royal Air Force, RAF) au interceptat - a doua oară în câteva zile - avioane militare ruse în apropierea ţărilor baltice, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Este vorba despre a opta intervenţie de acest tip a Marii Britanii, care asigură o misiune de ”poliţie aeriană” în spaţiul aerian al ţărilor baltice de la începutul lui mai.

Astfel, avioane de tip Typhoon din cadrul RAF au interceptat la 14 iunie un avion de luptă rus de tip Suhoi 30 (Su-30) ce zbura deasupra Mării Baltice către nordul Estoniei.

Ele au intervenit din nou a doua zi, alertate de alt avion rus care tranzita prin nordul enclavei ruse Kaliningrad către spaţiile aeriene eston şi finlandez.

”Poliţia aerului” ţărilor baltice este asigurată prin rotaţie de către state membre NATO dotate cu avioane de luptă, în contextul în care Estonia, Letonia şi Lituania, membre ale Alianţei Nord-Atlantice din 2004 nu deţine asemenea aeronave.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.