Avioane de luptă de tip Typhoon din cadrul staţiei Forţelor aeriene regale (RAF) Coningsby urmează să fie trimise anul viitor în România, pe o perioadă de până la patru luni, într-un efort de a "oferi asigurări aliaţilor (NATO) de la Marea neagră", scrie săptămânalul britanic Boston Standard.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit săptămânalului, care nu precizează despre câte aeronave este vorba şi care nu citează vreo sursă, avionale de tip Typhoon au fost angajate în cadrul Misiunii de Patrulare Aeriană în flancul de Sud al NATO.

Ele vor fi staţionate pentru o perioadă de patru luni, în 2017, la baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Avioanele reprezintă, alături de cei 800 de militari pe care ministrul britanic al Apărării Michael Fallon a anunţat că-i va trimite în Estonia, contribuţia Regatului Unit la cele patru batalioane din Polonia şi ţările baltice în cadrul Prezenţei Avanasate Consolidate (Enhanced Forward Presence).

"Această desfăşurare de forţe aeriene, terestre şi navale, susţinută printr-o suplimentare a bugetului Apărării, arată că vom continua să jucăm un rol de prim-plan în NATO, să susţinem apărarea şi securitatea aliaţilor noştri din nordul şi până în sudul Alianţei" Nord-Atlantice, a declarat Fallon.

Franţa şi Danemarca contribuie, de asemenea, cu trupe în Estonia.

Planificarea detaliată a mobilizării în Estonia este în curs, iar primele trupe urmează să ajungă în această ţară baltică în mai anul viitor, precizează săptămânalul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.