Benjamin Netanyahu face progrese uşoare în negocierile în vederea formării unei coaliţii guvernamentale, iar potrivit anturajului său ar putea să prezinte un guvern încă de miercuri, însă un acord pe care tocmai l-a încheiat cu o grupare de extremă dreapta şi liderul acesteia, Avi Maoz, un adept al supremaţiei evreilor, îngrozeşte coaliţia în exerciţiu, relatează Radio France International (RFI).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avi Maoz - un personaj ultranaţionalist, un homofob şi un misogin - tocmai a fost cooptat în coaliţia pe care Netanyahu încearcă să o pună pe picioare.

El este singurul deputat al formaţiunii Noam şi urmează să primească postul de ministru adjunct însărcinat cu Administraţia - care urmează să fie creat special pentru el.

Biroul Identităţii Evreieşti urmează să fie plasat în subordinea directă a premierului.

Această nouă structură ar urma să supervizeze imigraţia din foste ţări care au făcut parte URSS şi are misiunea să scadă acordarea cetăţeniei israeliene candidaţilor care nu sunt evrei.

Acest mini-partid ia în colimator şi conversiunile neortodoxe la iudaism, care ar urma să nu mai fie recunoscute în scopul imigraţiei.

Avi Maoz a propus în trecut desfiinţarea Gay Pride şi să se introducă terapii de conversie a homosexualilor.

Toate aceste subiecte fac să freamăte viitoarea opoziţie.

Premierul israelian în exerciţiu Yair Lapid îl acuză pe Netanyahu, într-o postare pe Twitter, că este pe cale să formeze nu un guvern în totalitate de dreapta, ci o coaliţie întru totul nebună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.