Autorul atentatului de la New York, care a ucis opt persoane cu o camionetă, marţi, avea legături cu gruparea Statul Islamic şi s-a radicalizat în Statele Unite, a declarat miercuri guvernatorul statului New York Andrew Cuomo, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, identificat ca fiind Sayfullo Saipov, ”este un laş pervertit, avea legături cu Statul Istamic şi s-a radicalizat” în Statele Unite, a declarat guvernatorul pentru postul CNN.

Potrivit lui Cuomo, tânărul este ”modelul lupului solitar”.

”După ce a venit în Statele Unite a început să se onformeze despre Statul Islamic şi islamismul radical”, a declarat guvernatorul, adăugând că nu există, pentru moment, vreun semn care să arate că nu a acţionat singur sau că fapta sa ar face parte din vreo operaţiune aflată în curs sau din alte planuri de atentat.

Şoferul camionetei, originar din uzbekistan, sosit în Statele Unite în 2010, unde dispune de un titlu de şedere permanentă, a lăsat un mesaj manuscris în care jură credinţă grupării Statul Islamic, au declarat surse apropiate dosarului pentru presa americană.

Rănit de un poliţist, el primeşte îngrijiri într-un spital din oraş.

Potrivit lui Cuomo, bărbatul le este cunoscut serviciilor de poliţie din cauza unor fapte minore, iar ”poliţia statului New York l-a ajutat o dată să iasă dintr-o groapă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.